Предлагаме нови и използвани електро автомобили, аксесоари за електро автомобили

 

Tesla ще произвежда кола за 25 000 евро в Германия

Изпълнителният директор Мъск обяви план за кола за 25 000 евро при посещение на място: източник В момента заводът произвежда модел Y, който ще се разшири Служителите получиха 4% увеличение на заплатите

БЕРЛИН, 6 ноември (Ройтерс) - Tesla (TSLA.O) планира да произведе автомобил на стойност 25 000 евро (26 838 долара) в завода си близо до Берлин, каза в понеделник източник, запознат с въпроса, в дългоочаквано развитие за производител на електрически превозни средства, който се стреми към масово навлизане на своите автомобили. Източникът, който отказа да бъде назован, не каза кога ще започне производството. Tesla отказа коментар. Нейните акции поскъпнаха с 3% в предпазарната търговия в Съединените щати в 09:10 GMT.

 

Високата цена на електрическите автомобили – съчетана с високи лихвени проценти – е един от няколкото фактора, които възпрепятстват навлизането на технологията в Европа и Съединените щати, показват потребителски проучвания. Средната цена на дребно на EV в Европа през първата половина на 2023 г. е била над 65 000 евро, според изследователската фирма за автомобили JATO Dynamics, в сравнение с малко над 31 000 евро в Китай. Мъск отдавна планираше да направи по-достъпна електрическа кола, но каза през 2022 г., че все още не е усвоил технологията и отложи плана.

 

Все пак източници казаха на Reuters през септември, че производителят на автомобили се приближава към иновация, която ще му позволи да излее почти цялата долна част на EV в едно цяло, пробив, който ще ускори производството и ще намали разходите. Разширяването на масовия пазар е от решаващо значение за постигане на целта на Tesla да увеличи доставките на превозни средства до 20 милиона до 2030 г., отличавайки я от конкуренти като Volkswagen (VOWG_p.DE), които избягват да определят цели за доставка и вместо това фокусират своите стратегии върху защита на маржовете на печалба при прехода към електромобили.

 

ПОВИШЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ Главният изпълнителен директор Илон Мъск посети завода в Грюнхайде в петък и благодари на персонала за тяхната упорита работа, видео, показано в социалната медийна платформа X на Мъск. На същата среща той информира персонала за плановете за изграждане на автомобила на стойност 25 000 евро там, каза източникът. Германският завод в момента произвежда Model Y, най-продавания електромобил в Европа. Автомобилният производител планира да удвои капацитета на германския завод до 1 милион автомобила годишно, но не е предоставил актуална информация за това колко коли произвежда там от март, когато каза, че е произвел 5000 автомобила за седмица - което се равнява на около 250 000 годишно. Местните власти казаха през октомври, че са поискали от производителя на автомобили да предостави допълнителна информация за това как плановете му за разширяване ще се придържат към законите за опазване на природата и след това ще вземат решение дали да ги одобрят, без да предоставят времева рамка. Tesla също така информира работниците в петък, че целият персонал ще получи 4% увеличение на заплатите от ноември нататък, като производствените работници ще получават допълнителни 2500 евро на година от февруари 2024 г. - еквивалентно на 18% увеличение на заплатите за 1-1/2 години. Германският синдикат IG Metall заяви през 2022 г., че заплатите на Tesla са с около 20% под тези, предлагани в колективните трудови договори на други производители на автомобили.

Leaders Auto | Нови и използвани електро автомобили , аксесоари за електро автомобили
ВЪРВЯЩИ КЪМ БЪДЕЩЕТО …
  Налични електрически автомобили

Електрически автомобили

ЛИЗИНГ

За нас

Покупка по ваш избор

ЧЗВ

Полезно

КОНТАКТИ

+359 885 44 44 37

info@leadersauto.bg

Търсене