Предлагаме нови и използвани електро автомобили, аксесоари за електро автомобили

 

Главният изпълнителен директор на Volkswagen казва, че около 2025 г. е възможна електрическа кола за $22K

Volkswagen пуска ли достъпен EV?

Volkswagen пуска ли достъпен EV?

На конференция в сряда главният изпълнителен директор на автомобилния производител Оливър Блуме каза, че електрическа кола на цена около 22 000 долара (20 000 евро) е възможна до края на десетилетието. Blume обясни, че намаляването на разходите за батерии ще бъде основният двигател за по-ниски цени на EV по време на конференция в Берлин, както Ройтерс съобщи. Той посочи напредъка в унифицираните батерийни клетки, за който VW твърди, че ще намали разходите за батерии наполовина. Volkswagen представи новите батерийни клетки по време на своя Power Day през 2021 г. Компанията каза, че гъвкавостта ще позволи използването в до 80% от всички EV модели на VW Group. Обединените клетки ще се произвеждат във фабриката му в Залцгитер в началото на 2025 г. В бъдеще VW планира заводът да достигне 40 GWh годишен капацитет или достатъчно за 500 000 превозни средства. „Ние сме отговорни да пуснем правилните продукти на правилната цена на пазара“, каза Блум в сряда. Volkswagen разкри плановете си за най-евтиния си EV досега, концепцията ID 2all, през март, тъй като изглежда да се конкурира с пазарни лидери като Tesla и китайския BYD. ID 2all ще започне от под 25 000 евро (приблизително $27K), с обхват до 450 км (279 мили).

Volkswagen планира

Volkswagen планира

oще по-евтина електрическа кола за $22K Производствената версия на ID 2all ще бъде представена за Европа през 2025 г. Тя ще се базира на платформата MEB Entry като един от десетте нови модела, пуснати на пазара до 2026 г. Междувременно Volkswagen разкри, че работи и върху електрически автомобил на цена под $22K (20 000 евро).

Проектът, за който се предполага, че ще бъде наречен ID 1, ще бъде най-малкият и най-достъпен електрически модел на VW досега. Според Autocar електрическата кола ще бъде сходна по размер с газовото Polo (може също да носи неговото име). Polo е дълъг 156 инча, широк 66 инча и висок около 58 инча, така че новият електрически модел вероятно ще бъде в този диапазон.

Blume каза на конференцията в сряда, „След като първите потребители бяха достигнати с електрически автомобили, сега имаме нужда потребителите да бъдат убедени от технологията, които нямат възможност да инсталират станция за зареждане у дома.“ Volkswagen подробно описа ID 2all с възможности за бързо зареждане (10%-80%) за 20 минути. Компанията все още не е предоставила повече подробности за модела.

Новината идва

Новината идва

дни след като Райнхард Фишер, ръководител на стратегията във VW Group America, каза, че автомобилният производител има за цел да произвежда електромобили под $35 000 в САЩ или Мексико. Няколко автомобилни производители обещават да пуснат достъпни електрически автомобили. Citroen, собственост на Stellantis, представи своя електрически градски автомобил C3, започващ от около 24 500 долара (23 300 евро). Компанията го нарича „Първата европейска достъпна електрическа кола“. Още по-достъпна версия ще бъде пусната на пазара през 2025 г. на цена около 19 990 евро (21 000 долара).

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Passenger Cars, Томас Шафер, каза по-рано: „Polo е много успешен и е една от нашите икони и ние ще използваме тази концепция за превозно средство и в бъдеще.“ ID 1 вероятно ще споделя части с ID 2all, включително избор между 38 kWh или 58 kWh батерия. За тази цена VW може да предложи още по-малка батерия.

 
Leaders Auto | Нови и използвани електро автомобили , аксесоари за електро автомобили
ВЪРВЯЩИ КЪМ БЪДЕЩЕТО …
  Налични електрически автомобили

Електрически автомобили

ЛИЗИНГ

За нас

Покупка по ваш избор

ЧЗВ

Полезно

КОНТАКТИ

+359 885 44 44 37

info@leadersauto.bg

Търсене